Varmennuskoodi

Varmennuskoodi viittaa yleensä yksilölliseen koodiin tai numerosarjaan, jota käytetään henkilöllisyyden varmistamiseen tai suorittamaan tiettyjä turvatoimenpiteitä verkkopalveluissa tai muissa järjestelmissä. Tämä koodi on todiste siitä, että varmennuskoodin syöttävä käyttäjä on oikeutettu pääsemään tiettyyn tilaan, palveluun tai tietoon.

Esimerkkejä varmennuskoodeista:

  1. Kaksivaiheisen todennuksen koodi (2FA): Kun käyttäjä yrittää kirjautua sisään järjestelmään, hän saattaa saada tekstiviestin, sähköpostin tai käyttää sovellusta, joka generoi yksilöllisen kaksivaiheisen todennuksen koodin. Tämä koodi on voimassa vain lyhyen ajan, ja sen avulla varmistetaan, että käyttäjällä on fyysinen pääsy toiseen laitteeseen tai välineeseen lisäksi salasanastaan.
  2. Palveluntarjoajan antama koodi: Esimerkiksi rekisteröidessäsi uutta palvelua tai muuttaessasi tilisi tietoja, sinulle saatetaan antaa varmennuskoodi, jonka tulee syöttää vahvistaaksesi toimintosi.
  3. Puhelimen varmennuskoodi: Kun otat yhteyttä asiakaspalveluun tai teet tiettyjä toimia puhelimellasi, saatat saada varmennuskoodin, joka on syötettävä vahvistuksen saamiseksi.

Varmennuskoodit ovat tärkeitä turvallisuuden kannalta, sillä ne vaikeuttavat ulkopuolisten pääsyä tietoihin tai palveluihin, vaikka heillä olisi käytössään käyttäjän salasana.

Ryhmätekstiviestit

Mobiilimarkkinointia kustannustehokkaasti

Ratkaisumme