Verifioitu lähettäjätieto

Verifioitu lähettäjätieto tarkoittaa yleensä sitä, että lähettäjä on vahvistanut tai todentanut tietonsa jollakin tavalla. Tämä voi liittyä esimerkiksi sähköpostien tai viestien lähettämiseen, erityisesti kun pyritään vähentämään roskapostin (spam) määrää ja lisäämään turvallisuutta.

Tekstiviesteissä verifioitu lähettäjätieto voi liittyä erilaisiin turvatoimiin ja protokolliin, jotka auttavat varmistamaan, että viestit tulevat aitoilta lähettäjiltä. Tässä on joitakin tekniikoita ja protokollia, jotka voivat liittyä verifioituun lähettäjätietoon tekstiviesteissä:

  1. Sender ID (Lähettäjätunniste): Sender ID on tekniikka, joka mahdollistaa lähettäjän puhelinnumeron tai nimen tarkistamisen ennen viestin toimitusta vastaanottajalle. Tämä auttaa estämään tekstiviestihuijauksia ja varmistamaan, että lähettäjätiedot ovat oikein.
  2. Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance (DMARC): DMARC on sähköpostien ja tekstiviestien lähettäjätietojen vahvistamiseen käytettävä protokolla. Se auttaa organisaatioita suojaamaan brändiään ja estämään huijauksia vahvistamalla, että lähettäjätieto on aito.
  3. Short Message Service (SMS) Sender ID: Joissakin maissa ja matkapuhelinoperaattoreilla on käytössä erityisiä lähettäjätunnuksia tekstiviesteille. Tämä voi olla esimerkiksi lyhytnumero tai tekstissä näkyvä erityinen nimi, joka auttaa tunnistamaan viestin lähettäjän.
  4. 2FA (Two-Factor Authentication): Monissa tapauksissa verifioitu lähettäjätieto tekstiviesteissä liittyy myös kaksivaiheiseen todennukseen. Esimerkiksi, kun saat tekstiviestillä koodin sisäänkirjautumista varten, se on osa 2FA-järjestelmää, joka varmistaa, että viesti tulee oikealta lähteeltä.

On tärkeää huomata, että toteutukset voivat vaihdella maittain ja palveluntarjoajittain, ja eri tekniikoita voidaan käyttää yhdessä varmistaakseen viestien turvallisuuden ja aitouden.

Ryhmätekstiviestit

Mobiilimarkkinointia kustannustehokkaasti

Ratkaisumme