Huijausviesti

Huijausviesti on viesti, joka on tarkoitettu petolliseksi tai harhaanjohtavaksi. Tällaiset viestit on usein suunniteltu huijaamaan vastaanottajaa paljastamaan henkilökohtaisia tietoja, kuten salasanoja, luottokorttitietoja tai muita arkaluontoisia tietoja. Huijausviestejä voidaan lähettää eri tavoin, kuten sähköpostitse, tekstiviesteinä, puhelimitse tai sosiaalisen median kautta.

Tyypillisiä esimerkkejä huijausviesteistä ovat niin kutsutut ”kalasteluviestit” (phishing), joissa yritetään saada uhri antamaan henkilökohtaisia tietoja väärennetyn verkkosivuston kautta. Huijausviesteissä voidaan myös käyttää erilaisia temppuja tai valehtelua houkutellakseen ihmisiä tekemään haitallisia toimia, kuten lataamaan haittaohjelmia tai siirtämään rahaa petollisille tileille.

On tärkeää olla varovainen ja tarkkaavainen vastaanottaessaan viestejä tuntemattomilta lähteiltä ja välttää antamasta henkilökohtaisia tietoja epäilyttävissä tilanteissa. Lisäksi tietoturvaohjelmien käyttäminen ja tietoisuus erilaisista huijauskeinoista voivat auttaa suojaamaan henkilökohtaisia tietoja verkossa.

Ryhmätekstiviestit

Mobiilimarkkinointia kustannustehokkaasti

Ratkaisumme